Biz Kimiz?
  Eğitim İçin
  Ekibimiz
  Projelerimiz
  Başardıklarımız
  Sponsorlar
  Medyada Biz
  Medya İçin
  Yardım Edin
  Temas İçin
AKTAŞ Group Pasifik Sponsorumuz!
 
 
İzlediklerimiz:
  • Pedals 4 Progress
  • Kick Start
  • John Herrington
  • Expedition 360
  • Goliath Exped'n
  •  
     
     
    Around-n-Over

    Image: Kasım ayı pilot haritası dönen akıntıları yeşil renkte göstermişti. Kasım ayı pilot haritası dönen akıntıları yeşil renkte göstermişti.
    Image: Aralık ayı pilot haritası Comoro Basin üzerinde kuzeydoğu yönünde akıntılar gösteriyor. Aralık ayı pilot haritası Comoro Basin üzerinde kuzeydoğu yönünde akıntılar gösteriyor.
    Image: Hortum buluta geri yükseliyorken yakaladım. Hortum buluta geri yükseliyorken yakaladım.

    Sevinmekte acele ettim!
    16 Kasım 2010 (Gün 127)    14.2779S,44.5949E
    15 Kasım benim için moral bozucu bir gün oldu. Ters akıntıdan kurtulduğuma dair daha yeni haber yazmıştım. O sabah beş saat uyuduktan sonra gün ağarırken teknenin ne yaptığına bakmak için dışarı çıktım.

    Teknenin güney-güneybatıdan gelen 10 knot rüzgarla kuzey-kuzeydoğuya kaydığını görmek bütün sevincimi kursağımda bıraktı. Büyük ihtimalle zaten saat yönünde bir akıntıya girmiş, onun sayesinde bu kadar erken önce güneye sonra batıya dönebilmiştim. şimdi aynı akıntının batı kenarı beni kuzeye çekmekteydi. Bütün gün rüzgar böyle devam etti, bense kuzeye kaymamak için yerimde kürek çektim. Rüzgar tahminlerine göre öğleden sonra doğudan esecekti, bu böle devam edemezdi. Tahmin boş çıktı, rüzgar batıya yerleşti, deniz beni 1,2-1,9 knot hızla tekrar ters akıntıya doğru taşımaya başladı. Havlu atmak zorunda kaldım.

    Yukarıda bulutlar batıya doğru hareket halindeyken ben yüzeyde güneybatıdan rüzgar almaktaydım. Bkara bir bulut kümesi güneybatımdan kuzeydoğuma uzanıyor, altında hortum oluşuyordu. Üç ayrı hortum gördüm, bunlardan biri kuzeyimde uzakta yüzeye uzandı ve sonra dağıldı. Sezon ilerliyor, artık bu deniz tekin değil.

    Comoro Basin bir kapan oldu benim için, umarım sonu hayırlı olur. Aralk ayı pilot haritalarında Mozambique Channel içinde kuzeydoğuya doğru akıntı gösteriliyor. Bir baş:ka ihtimal ise benim denizde bu değişimin öncüsü bir hareketlenmeyi gözlüyor olmam.

    Belki kuzeye çıkabilir, Mayotte ya da Commores'te durabilirim. Göreceğiz.

    Erden.
    .
    .

    Previous Dispatches
    image

    Yolculuga oduller...    14 Kasım 2010 (Gün 125)
    Sırası gelmişken bütün sponsorlarımızın, bağışseverlerimizin ve adımıza kaygılanıp çaba gösteren tüm dostlar&#

    image

    Kara yakınımda...    12 Kasım 2010 (Gün 123)
    Madagaskar'ın Mahajanga liman kasabası 114 denizmili güneydoğumda. Cap St Andre adlı burun ise 104 denizmili güneyimde, biraz batıda. Burnu döndüğ

    image

    Kürek başında kalmalıyım...    10 Kasım 2010 (Gün 121)
    şu anda beni sürükleyen Comoro Basin üzerinde saatin ters yönünde dönen akıntıdan bir türlü kurtulamıyorum. Beni güneye gidebiliği

    Later dispatches - Previous dispatches


    Around-n-Over, P.O. Box 19662, Seattle, WA 98109-6662 • Fax: 206-709-3927 • info@around-n-over.org
    Bu sitenin tasarımı Erden Eruç'a aittir. • Copyright © 2003 Around-n-Over • Her hakkı mahfuzdur.