Biz Kimiz?
  Eğitim İçin
  Ekibimiz
  Projelerimiz
  Başardıklarımız
  Sponsorlar
  Medyada Biz
  Medya İçin
  Yardım Edin
  Temas İçin
AKTAŞ Group Pasifik Sponsorumuz!
 
 
İzlediklerimiz:
  • Pedals 4 Progress
  • Kick Start
  • John Herrington
  • Expedition 360
  • Goliath Exped'n
  •  
     
     
    Around-n-Over

    Image: Taze yiyecekleri özledim. Taze niyetine yediğim en son şey konserve barbunya idi. Taze yiyecekleri özledim. Taze niyetine yediğim en son şey konserve barbunya idi.
    Image: El pompasıyla deniz suyundan taze su yapmak günlük düzenimin bir parçası oldu. El pompasıyla deniz suyundan taze su yapmak günlük düzenimin bir parçası oldu.

    Limana artık çok yakınım
    24 Kasım 2010 (Gün 135)    15.0544S,46.3006E
    Majunga (Mahajanga) limanı 45 denizmili kadar güneyimde. Kuzeydoğuya, Nosy Be adasındaki Hellville'e doğru ilerlemeye çalışırken beni yavaşlatan yel rüzgarları, Majunga'ya doğru güney-güneybatı yönünde ilerlerken yardımcı oldu.

    Karadan denize doğru yel, gün ağarırken başlıyor ve öğlene kadar devam ediyor. Bir kaç saat, aynı gelgit akıntılarında olduğu gibi arada durgun bir süre var; ardından karaya doğru esmeye başlıyor. Karaya doğru yel rüzgarı genellikle kuzeybatıdan, karadan yel ise güneydoğudan esiyor. Bu rüzgar düzenini farkedince lehime kullanarak, Majunga'ya doğru basamak misali yaklaşabildim.

    Bu sabah karadan yel güneyden eserek başladı ve rüzgarın tekneyi taşımasını azaltmak için suya deniz çıpası saldım. Öğleden sonra aradaki geçiş süreleri de dahil olmak üzere 18 saat kadar bir süreyi kürek başında geçirebilirim. Şu anki konumumdan 20 denizmili kadar mesafeden itibaren altımda 35 metreden az derinlik olacak. Oralarda dibe demir atıp bu teknenin kaderini daha kesin tayin etme şansım olacak. Böylece karadan rüzgar estiğinde bekleyip, lehime şartlarda devam edebilirim.

    Erden.
    .
    .

    Previous Dispatches
    image

    Verilen sözler ve önceliklerim    21 Kasım 2010 (Gün 132)
    Bu yolculuğa başladığımda Nancy'e üç söz vermiştim:
    ... Ölmeyeceğim,
    ... İflas etmeyeceğiz, ve
    ... Seni kaybetmeyece

    image

    Değişken rüzgar    19 Kasım 2010
    Şu sıralar değişken ve zayıf esmekte. Bu sıcakta rüzgarsız kalmak çekilir gibi değil. Kızgın güneşin altında beyaz uzun don v

    image

    Sevinmekte acele ettim!    16 Kasım 2010 (Gün 127)
    15 Kasım benim için moral bozucu bir gün oldu. Ters akıntıdan kurtulduğuma dair daha yeni haber yazmıştım. O sabah beş saat uyuduktan sonra gün a

    Later dispatches - Previous dispatches


    Around-n-Over, P.O. Box 19662, Seattle, WA 98109-6662 • Fax: 206-709-3927 • info@around-n-over.org
    Bu sitenin tasarımı Erden Eruç'a aittir. • Copyright © 2003 Around-n-Over • Her hakkı mahfuzdur.