Biz Kimiz?
  Eğitim İçin
  Ekibimiz
  Projelerimiz
  Başardıklarımız
  Sponsorlar
  Medyada Biz
  Medya İçin
  Yardım Edin
  Temas İçin
AKTAŞ Group Pasifik Sponsorumuz!
 
 
İzlediklerimiz:
  • Pedals 4 Progress
  • Kick Start
  • John Herrington
  • Expedition 360
  • Goliath Exped'n
  •  
     
     
    Around-n-Over

    Image: Tom Hornbein teknemi görünce çocuklar gibi heyecanlandı, eşi Kathy ise onun bu haline gülüyordu. Tom Hornbein teknemi görünce çocuklar gibi heyecanlandı, eşi Kathy ise onun bu haline gülüyordu.
    Image: Sırf bu projeye katılabilmek için yüksek lisans çalışmalarına bir dönem ara veren Kendon Glass teknede sağlam bir ekip arkadaşı olacak. Sırf bu projeye katılabilmek için yüksek lisans çalışmalarına bir dönem ara veren Kendon Glass teknede sağlam bir ekip arkadaşı olacak.
    Image: North Cove Marina, 11 Eylül günü yıkılan ikiz kulelerin yerine yapılanFreedom Tower’a çok yakın. North Cove Marina, 11 Eylül günü yıkılan ikiz kulelerin yerine yapılanFreedom Tower’a çok yakın.

    Barisa Yolculuk baslamak uzere
    20 Mayıs 2015    
    Uzunca bir süredir hazırlandıktan sonra bir kamyon kiralayıp teknemi treyleriyle Seattle’dan New York’a kuzey Amerika kıtasının bir yanından öbür tarafına çektim. O yolculukta ergenlik çağlarımı sporla şekillendiren lise antrenörüm Al Rosner ile birlikteydik. Yolumuzu Colorado’da Estes Park’a çevirdik ve 1963’te ilk Amerikan Everest çıkışını yapan çocukluk kahramanım Tom Hornbein ile buluştuk. Yol boyunca eski dostlara uğradık; hoş bir yolculuk oldu.

    Tekneyi sağsalim New York’a ulaştırdık ve Jersey tarafındaki Montvale mahallesinde, International Bulb deposunda kilit altına aldık. Sahibi Jan Doornbosch sağolsun hazırlıklarımızı orada sürdürmemize imkan sağladı. Avustralyalı ekip arkadaşım Kendon Glass 5 Mayıs günü buraya vardı, 6 Mayıs akşamı ise Explorers Club merkez şubesinde bir sunum yaptım. O günden beridir aralıksız uğraşıyoruz. Geçen haftasonu tekneyi South Hackensack’teki Başar Yüksel’in işyeri Home Tile deposuna aldık ve orada kaba hazırlıkları tamamladık. Bu iki çözüm de Nyack’te oturan Çanakkaleli Dr. Ali Seçkin sayesinde mümkün oldu.

    Sonunda Pazar günü tekneyi suya indirdik. Gelgit ile o gün su öyle çok alçalmıştı, öyle ki treyleri rampadan saldığımızda tekeri beton rampanın sonuna dayandı kaldı. Bir saat kadar gelgitin dönüp suyun yükselmesini bekledik. Halka açık bu rampa Jersey City tarafinda Liberty State Park içindeydi. Akıntıyla birlikte önce Statue of Liberty sonra tarihi Ellis Island önünden geçip Manhattan’daki North Cove Marina’sına bağlandık. Marina sahipleri projemizin detaylarını duyunca, sağolsunlar, parasız orada bağlanmamıza izin verdiler.

    Kendon ve ben bir yandan tekneyi düzene sokmaya çalışıyoruz, diğer yandan da yeni elektronik malzemeleri çalışır hale getirmek uğraşındayız. Her birinin kablosuz bağlantıları olan tablet, Go-Pro, backup sürücüler, uydu modemi, sosyal medya ve mevki takip düzenlerinin hepsinin denize açılmadan birlikte çalışır hale gelmesi lazım. Bunların herbiri benim önceleri kullandığım düzenden farklı; bereket versin Kendon bu işi üstlendi ve böylece ben tekneyle ilgilenebiliyorum.

    Manhattan’daki North Cove Marina’dan 3 Mayıs Cumartesi günü öğlen saat 12:00’de ip çözeceğiz. Sonra Hudson nehrinde karşıya geçip anakaraya dokunacağız ardından boşalan gelgitle birlikte okyanusa doğru ineceğiz.

    New York’ta bize gösterilen ilgi ve yapılan yardımlara minnettarız. AKUT-USA temsilcisi ve proje koordinatorümüz Barış Öztürk ile tanıtımda bize yardımcı olan ekibimizin önemli üyesi Gökçe Sezgin’e özellikle teşekkür etmeliyim. Gökçe ve eşi Yüksel Sezgin bizi bir haftadan uzun bir süre ağırladılar, yatırdılar, beslediler, üstelik bir de kendi arabalarını verdiler. Onların bu yardımları sayesinde tekneye git gel koşuştururken tempomuzu sürdürebildik, işimize odaklandık. Minnettarım desem o kelime kifayet etmiyor! Kendimi borçlu hissediyorum ve herhalde bu borcu ödemenin en güzel yolu önce Kendon sonra Mark Gasson ile birlikte projemizi başarmak, yardımcı olan bütün dostlarımızı gururlandırmak olacak.

    Bu yazı biraz kısa olsun. Projenin detaylarını, denizden yazılarımızı, mevki takibini ve yardım yöntemlerini New York’tan Gelibolu Yarimadası’na kürek çekeceğimiz bu projeye özel http://www.BarisaYolculuk.com sitesinde bulabilirsiniz.

    Yüz sene önce Çanakkale’de savaşmış ülkelerden dostlarımla gerçekleştireceğimiz anlam yüklü bu projemizi lütfen çevrenize duyurunuz. Amaçlarımızı sitemizden okuyunca nakit yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi, çevrenizi de bu konuda teşvik edeceğinizi umuyorum.

    Erden.
    .
    .
    .

    Previous Dispatches
    image

    Yeni projemiz: Kurekle New York - Gelibolu Ani Mucadelesi    18 Mart 2015
    Birinci Dünya Savaşı sonunda çözülmekte olan iki imparatorluğun küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyeti, Avustralya ve Yeni Zelanda, o savaşın

    image

    Mevsim ruzgarlari    25 Ocak 2015
    2008 Ocak ayında aynı tarihlerde Pasifik okyanusunda kürek başında çabalamaktaydım. Ben denize açıldıktan sonra oluşan La Nina iklim şartlar

    image

    Arayi cok actik!    4 Ocak 2015
    Bir yıl daha göz açıp kapayıncaya kadar geçti ve 2015 yılına bütün dostlarımıza ve destekleyenlere ekipçe en iyi temennilerimizle ba

    Later dispatches - Previous dispatches


    Around-n-Over, P.O. Box 19662, Seattle, WA 98109-6662 • Fax: 206-709-3927 • info@around-n-over.org
    Bu sitenin tasarımı Erden Eruç'a aittir. • Copyright © 2003 Around-n-Over • Her hakkı mahfuzdur.